Monday, August 9, 2010

Aku ButuhMu Ya Allah

Salam all,

Alhamdulillah, thank you Allah for still allowing me to breathe the fresh air and call for You Ya Allah. Subhanallah Alhamdulillah Allahu Akbar.

Ya Allah, tenangkanlah hatiku Ya Allah. Ya Allah, aku butuhkanMu Ya Allah. Aku perlukanMu Ya Allah. Sesugguhnya Engkau Maha Dekat kepadaku Ya Allah. TanpaMu tiadalah segala-galanya Ya Allah.

Ya Allah, Engkau telah mengetuk pintu hatiku untuk melihat kebenaran dan keindahan ciptaanMu Ya Rabbi. Kau telah janji dalam surat cintaMu kepadaku Ya Allah bahawa Engkau tidak akan sekali-kali meninggalkanKu Ya Allah, maka aku mohon Ya Allah, janganlah Engkau sekali-kali menjauhkan qalbuku dariMu Ya Allah. Janganlah sekali-kali aku berjauhan dariMu Ya Allah. Aku mahu bertemu denganMu YaRabbi. Kuatkanlah langkahku Ya Allah. Engkau telah berjanji dalam hadith QudsiMu sekiranya aku menolongMu, Engkau akan menguatkan langkahku Ya Allah. Teguhkanlah imanku Ya Allah. Jadikanlah perjalananku ini perjalanan menuju keredhaanMu Ya Allah.

Ya Allah, Engkau ciptakan hatiku ini sedia suci dan bersih dari segala noda dan dosa Ya Allah tetapi Ya Allah, aku yang mengotorinya Ya Allah. Sungguh zalim aku terhadap diriku Ya Allah. Bantulah aku Ya Allah. HambaMu dhoif Ya Allah. Hilangkanlah segala penyakit hati Ya Allah. Hiasilah diriku dan hatiku dengan sifat-siat yang luhur, sifat-sifat mereka yang Engkau cintai, yang Engkau rindui, yang Engkau sayangi, yang Engkau redhai Ya Allah. Tumpukan hatiku ini hanya untukMu Ya Allah kerana akhir nanti, kepadaMu akan ku kembali Ya Allah. Di saat itu hanyaku denganMu Ya Allah. Hanya Egkaulah tempatku bergantung Ya Allah.

Ya Allah.....................................=(

No comments: